Jeg føler at min kæreste presser mig

DILEMMA:

Hej Dragas brevkasse

Jeg er en pige på 16 år, og jeg har brug for jeres hjælp. Jeg fik en kæreste for nogle måneder siden, og det er faktisk gået rigtig fint. Men her for nylig begyndte han at presse mig til at have sex og lign. ting med ham, selvom han ved, at jeg ikke er klar. Han er sød på alle andre tidspunkter, men når det kommer til stykket, handler det hele kun om sex og tilfredsstillelse for ham. Selvom jeg har nævnt det for ham flere gange, synes jeg stadigvæk, han går over min grænse. Jeg føler også selv, at det er lidt pinligt, da der er mange på min alder som er klar og føler sig tilpas med sådanne emner. 

Hvad skal jeg gøre?

SVAR:

Kære pige på 16 år,

Det lyder ikke rart. Grænser er meget svære at finde og se, hvis man ikke kender hinanden 100% og ikke ved, hvor hinandens grænser ligger. Det er helt normalt ikke at være klar til sex, uanset hvilken alder man har, men det er også helt normalt at sammenligne sig selv med andre jævnaldrende. Grænser er også meget forskellige fra person til person, og det kan være svært at finde sine egne, men det lyder som om, at du godt ved, hvor din grænse går til. Du nævner også, at du har prøvet at snakke om det – føler du, at han lyttede til dig, og at han tog det til sig?

Du kan måske prøve igen og forsøge at gøre det mere klart, at du er utilpas, når I er alene sammen, og at du ikke er glad sådan som situationen er, lige nu. Hvis det ikke virker, og han bliver ved med at overskride din grænse, kan du måske prøve at overveje, om forholdet er det værd. Ellers kan du prøve at snakke med en voksen som fx din mor, far eller en anden voksen som du stoler på og som kan hjælpe dig.

Held og lykke – vi håber, at det løser sig 🙂

Med venlig hilsen

Dragas brevkasse